top of page

Mejne znanosti HDS

mejnidatumi.jpg

 

OSEBNA RAST, DUHOVNOST

Nova Gorica / AP: 05. 05. 2021

Avtor razdelka "Osebna rast, duhovnost" je Alan Perry.

Uvod

Človek je danes povsem slep za širšo sliko našega obstoja, ki jo lahko nekega dne spozna. Tako je prepuščen tunelskemu vidu, ki ga družba vzpodbuja. Podjarmljen je hipnozi elit, vodilni hierarhiji, korporacijam, bankirjem in drugim bogatim posameznikom, ki vsiljujejo dnevne ideale – ki diktirajo praktično vsemu: ekonomiji, gospodarstvu, šolstvu, medijem, politiki, religijam, prehrambni industriji, zdravstvenim ustanovam in farmaciji, energetiki, transportu, ekologiji, policiji, pravu, vojski in celo vojnam. Dnevna hipnoza se najizraziteje kaže v delovanju monetarnega sistema, predvsem v potrošnji in v sredstvih množičnega obveščanja, kjer sta hipnoza in programiranje najmočnejša.

V stik z družbenim sistemom vstopimo, ko se rodimo, s starševsko vzgojo, in nadalje in najintenzivneje v osnovnošolskem obdobju. Posledično je skoraj vse podleglo takšni družbeni ureditvi,  ki nam povzroča veliko stresa, skrbi, strahov in notranjih odporov. Vendar naša duhovnost ne more biti podjarmljena materialnosti, saj presega fizičnost tega sveta, pa čeprav je lahko še vedno hipnotizirana in speča.

A družbeni sistem je skonstruiran tako, da ovira duhovno prebujenje – tako da človek o duhovnosti ne začne niti razmišljati. Današnji človek je namreč skoraj vedno namerno zaposlen, da si prisluži vsakdanji kruh, medtem ko se na drugi strani prepušča pretiranemu uživanju. Slednje pa sploh ni nobeno pravo zadovoljstvo s samim seboj, saj si s tem le nezavedno prikriva razočaranje nad življenjem, predvsem nad svojo službo. Tako je takšno življenje pogosto krivulja z ekstremi evforije in depresije, skoraj nikoli pa premica zlate sredine, torej bivanja v trajnejšem navdihu, zadovoljstvu in notranjem miru.

Vendar prihajamo v čas, ko postajamo masovno duhovno prebujeni. In čeprav posameznik ne more narediti velike spremembe do novega družbenega sistema, ima duhovno prebujeni posameznik vseeno veliko večji vpliv kot pa mnogo duhovno neprebujenih posameznikov. A to ni boj z družbenim sistemom, ampak boj s samim seboj, boj v soočanju s samim seboj – kar izvorno določa, v kakšni prihodnosti želimo živeti.

flower-of-life-youtube-channel-art.jpg
6a473cb2435f3bdd377ea72c16f3533d.jpeg
6a473cb2435f3bdd377ea72c16f3533d.jpeg

Duhovi so?

041422_2d12a68ed7ac4edeb5554ce5b015dbc6_mv2.webp

Videnja NLP

bottom of page