top of page

Statistica del prostovoljcev HDS

Plave/SV: 01. 05. 2021

 

Tu je prikaz letnega poročila (statistika) opravljenih prostovoljnih ur, kategorij dela, področij dela prostovoljcev preko celega leta v  Humanitarnem društvu StanislaV za AJPES. Vse te podatke beležimo na posebni strani Slovenske filantropije. Z njimi sodelujemo in smo tudi podpisali dogovor o sodelovanju na področju prostovoljnega dela.​

Wheelchair Athlete
Wheelchair Athlete

Fantomska  bolečina 1

Objavljeno: 25. 05. 2024

Pismo poslal št.: 001

 

Fantomska bolečina je poimenovanje bolečine, ko zelo boli del telesa, ki je bil amputiran oz. ga ni več.

Medicinske rešitve odprave bolečine ni. 

2013.. Starejša gospa (takrat nad 80 let) v bloku v Ljubljani.... razdalja od mene 4km. Tej gospe, ki je prišla k meni sem spomladi 2011 najprej odpravljal bolečino v križu... zadostovala je samo ena obravnava .

Omenila pa mi je še en velik problem. Nogo je izgubila med bombandiranjem Kočevja.. l.1944. Vsa ta leta jo je je občasno trgalo od silnih bolečin, ki so prihajale iz namišljene noge in se širile vse do rame. Bolečine so bile do zdaj vedno tako hude, da bi si ta ženska manjkajočo  nogo najraje odrezala, če bi jo le imela. Prosil sem jo, naj mi ob naslednjem napadu fantomske bolečine takoj telefonirajo. Ko so me čez mesec dni zaradi te »fantomke« poklicali po telefonu je ženska imela bolečine že 18 ur. Huda bolečina ji je prehajala že v prsni koš. Navadno so ji take bolečine trajale 2-3 dni. Po zaključku pošiljanja energije na daljavo (20 minut ) sem ji telefoniral in bolečine ni bilo več. Bolečine so se čez mesece spet pojavile in sem jih lahko spet uspešno odpravil - ozdravitev torej  ni bila trajna. 

To si razlagam tako, da energijski načrt celega telesa obstaja  v popolnosti enak, čeprav je del telesa že odstranjen. Kot da je energijsko telo načrt, na katerega se prilepijo fizične molekule. To naj bi dokazovali raziskovalci z uporabo Kirlianove kamere........ na fotografijah, naj bi bil obris manjkajočega uda še vedno viden.

Zapisi nekaterih mojih zdravilskih postopkov od jeseni 2009.

Portrait with Hands Clasped
Portrait with Hands Clasped

Fantomska bolečina 2

Objavljeno: 25. 05. 2024

Pismo poslal št.: 001

 

Mlajši moški (17 let )....... junij 2018........ pred leti mu je velika petarda odtrgala celo dlan desne roke. Od takrat je stalno čutil odtrgan del roke..... kako so mu prsti krčevito stisnjeni v pest..... podnevi in ponoči.  Bil je že na pregledih in obsevanjih... nič ni bilo bolje. Neobstoječih prstov ne more zravnati, razpreti in to ga zelo moti. To si pojasnjujem s tem, da ko je pred štirimi leti v dlani stisnil eksploziv in dlani ni pravočasno odprl, da bi petardo odvrgel mu je očitno ostala vgravirana v podzavesti močno stisnjena pest v kateri drži petardo.. dlani ni bilo  več, zapis v njegovem spominu je ostal. Po eni minuti mojega vplivanja je začutil vse prste in začutil kako mu  jih vleče ven. Po dveh minutah se mu je zdelo kako gre energija iz zapestja proti prstom. V manjkajoči dlani je čutil, kako se mu ravna vsak prst posebej  in čutil je vsak noht posebej. Občutki so po treh minutah izzveneli.  Čez štiri minute, je bil po dolgih letih brez problemov in brez napetosti v manjkajoči dlani. Tudi čez dva meseca (avg.18) je bilo stanje še vedno B.P.  

P.S. : instituciji SOČA sem spomladi 2019 ponudil »servisiranje« takih fantomskih bolečin, vsem njihovim pacientom brez udov, vendar mi niso odgovorili.

Škoda...........  kot šarlatana bi me njihovi zdravniki lahko v trenutku razkrinkali.

Podobno ponudbo kot v Sočo sem skorajda istočasno poslal tudi v PROBONO ambulanto v Ljubljani.... tudi  brez odgovora.

Zapisi nekaterih mojih zdravilskih postopkov od jeseni 2009.

Girl by the Sea
Male Portrait

Migrena 2017

Objavljeno: 02. 06. 2024

Pismo poslal št.: 001

 

Migrena 2017.... (25 let).  Pogosto z močnimi migrenami. Ko sva začela je bil brez migrene, ta se je nenadoma pojavila šele tekom terapije. Najprej se mu je pojavila v zadnjem delu glave od tam sem jo odgnal nato se je  preselila na zgornji del glave, od tam sem jo tudi hotel odgnati, vendar ni šlo. Reakcija je bila premočna. Postalo mu je slabo.

Intuitivno  sem s terapijo začasno prekinil... za petnajst minut...  preden bi mu lahko naredil  hudo bolečino in nato smo počakali . Spil je kozarec vode in šel na zrak. Ko se je vrnil, ga je čez nekaj minut nehala boleti glava.

Migrena se mu več let ni pojavila… časa ne morem definirati natančno… gotovo se ni pojavila vsaj 4-5 let.

Sem pa pred začetkom te obravnave želel, da ga >>obravnavam<< takrat, ko ne bo imel migrene, da se vidi če mu pomaga. Migrene torej ni prinesel s sabo, ampak sem mu jo naredil in nato odvzel.
Naslednji dan sem dobil sms, da ga glava od takrat še ni bolela in, da ima energijo. Sicer pa je ena sama obravnava premalo.
V  premislek... kaj se da narediti s temi »obravnavami«--- bolečino pokličeš – izzoveš in jo potem odpodiš.

Psička Nisa

Objavljeno: 02. 06. 2024

Pismo poslal št.: 001

 

Junij 2019.. Psička Nisa. Stara 15 let. Popuščanje srca, oslabela ledvica,
inkontinenca. Apatičnost in brez energije. Težko premika zadnje noge. Po štirih
srečanjih je začela z daljšimi sprehodi. Je postala spet bolj živahna. Čez 14 dni
sem izvedel, da podnevi nima več inkontinence.. torej lahko regulira mišico
zapiralko. Vodo spusti samo, če je predolgo zaprta v hiši.

Ko je Jožica psičko Niso k meni pripeljala četrtič-zadnjič in pozvonila na
zvonec, se je Nisa vsedla pred vrata, se zastrmela v vrata in nekaj minut
nepremično čakala, da pridem ven. Lastnici se je to zdelo tako nenavadno, da jo
je slikala.

bottom of page