top of page

Pisma pogledov na svet!

Questa è la tua pagina dei servizi. È una grande opportunità per fornire informazioni sui servizi che offri. Fai doppio clic sulla casella di testo per iniziare a modificare i tuoi contenuti e assicurati di aggiungere tutti i dettagli rilevanti che desideri condividere con i visitatori del sito.

Cosa dicono i nostri clienti

Nome, titolo

Sono un testimonial. Fai clic per modificarmi e aggiungere del testo che dice qualcosa di carino su di te e sui tuoi servizi. Consenti ai tuoi clienti di recensirti e di dire ai loro amici quanto sei bravo.

Nome di Servizio

IZGUBLJENI SLOVENCI

Plava: 18.09.2016

Ko človek razmišlja o novem letu, v celoti ima upanje, da se mu bosta v prihodnjem letu cedil med in mleko, a kot vidimo, se je upanje ustavilo v pričakovanju novega časa, ki bi imel večji smisel za posameznika in celoto.
Slovenija, smo si rekli leta 1991. Vsak po svoje v pričakovanju obljub svojih idealov, ki pa niso niti v teoriji niti v praksi, posameznik in kot vsi skupaj tvorimo celoto. Čebele imajo panj in pravimo, da so delavne in marljive, a ne poslušajo človeka temveč mu služijo. Njim pomeni notranji čut vse, z njim gradijo to, za kar so prišle na ta svet.
Pa človek prvo vidi in sliši na besedo denar, ki mu pomeni vse, as tem ne ve, da je pogubljen niti se ne zaveda, da je denar samo sredstvo s katerim dela to, kar mu je v dosegu. Denar je sredstvo, ki mora obstajati zaradi izmenjave energije med danim delom in sledečim elementom nabave ali njegovega razvoja. Pri čebelah denarja ni je pa instinkt-čut, ki jim pomaga živeti.
Pa mi Slovenci, kaj smo? Ne vemo ali si ne priznamo to, za kaj smo prišli služiti, za kar smo poslani. Verujemo v vse verske sekte, si recemo, pa vendar ni tako. Sreča, da je Bog neviden, drugače bi ga že zdavnaj ne bi bilo več in ne bi bilo tudi nas. Pa zakaj, boste rekli. Enostavno. Bog je v nas. Vsako živo in neživo bitje ima v sebi Boga, drugače ne bi obstajalo. Vsaka stvar ve že ob rojstvu, komu bo služila in kaj naj dela človek, tega ne vidi, zato je stanje tako kot je. Za vse je kriv človek in ideologija o denarju-bogastvu.
Ideja o bogastvu je zlo. Ko odhajaš iz tega sveta si zadovoljen, da si duševno popolnejši, bogastvo pa ostaja tu na zemlji naslednjim rodovom.
Slovenci smo ljudje, ki raje pometamo pred sosedovim pragom, svojega pa ne vidimo. Zgodi se, kot večina državljanom, da se sedaj zapremo vase in kritiziramo vse povprek, a ne prisluhnemo sebi tako kot čebele, ki vedo kaj so, kako in zakaj., Kar je ključno pri njih je, da služijo svojemu instinktu.
Čas je nastopil, Slovenci, da se poiščemo in pogledamo vase in da vsi skupaj tvorimo celoto. Vključujemo se po celotnem svetu, pa ne vemo zakaj. Smo kot planinec, ki je včlanjen v planinsko društvo, nahrbtnika pa nima, opreme tudi ne, hribe opazuje s pisarne ali svoje sobe, s člansko izkaznico pa dokazuje pripadnost. Zmota, ki pomeni izgubo smisla Slovenije. Prvo moramo spoznati sebe in začutiti v sebi to za kar smo se rodili, to pa je težko, saj se tega ljudje ne moremo naučiti, samo notranji instinkt nam to pravi. Ko to spoznamo in smo trdno prepričani v to, brez razkazovanja pripadnosti, začnemo o tem razmišljati vsak po svoje in ne glede na odziv javnosti vztrajamo do realizacije. S tem se nam odpira možnost, da se vèlanimo, saj šele takrat vemo ali bomo hodili v hribe.
Vsi Slovenci imajo svojo zamisel, nekateri to oblikujejo že dlje časa, odvisno je, za kako velik projekt gre. Za to vemo vsak pri sebi in vendar prihaja čas, ko bomo morali naše ideje dati na plan, ko se ne bomo sramovali sebe tako kot sedaj, ko naše življenjske usode, ko se ne priznamo in raje damo našo usodo krojiti ljudem, ki ne razmišljajo tako kot mi, ki šele čakajo na čas, ki jih bo pripeljal v ta čas kakršen smo mi sedaj. Bogati smo Slovenci, sebe poslušajmo in Boga, pa bomo vredni svojega usmiljenja.
Tako posameznik, kot celota, smo si samostojnost predstavljali drugače, po rojstvu smo morali tudi mi iz plenic, nato je bilo potrebno shoditi in do osebnosti je potreben čas, ki je določen, da seznanimo s slabostmi tega sveta, nato kot samostojenš lahko za graditi.
V življenju ni prehitevanja vse je določeno-usojeno, zato nekateri izgubljajo upanje saj so priklopljeni na sosedovo napeljavo, ki pa je drugače prilagojena bodisi, da je sosedova ali preko meja nekje po svetu.
Najbolje je, da se vsak Slovenec priklopi na svoj računalnik, ker je le ta prirejen za njega in v sklopu nekaterih skupnih interesov.
Vsaka stvar na tem svetu nečemu služi, potemtakem smo tudi mi Slovenci tukaj, da bi nečemu služili, zato vklopite vaše računalnike, saj so vaša last. Za njega boste tudi popolnoma odgovarjali saj se imenuje ŽIVLJENJE. Da bi znali z njim rokovati, così že marsikateri Slovenci iskali inštrukcije po vseh možnih virih, a to ima vsak Slovenec v sebi.
Tako kot poznamo različne programe, poznamo tudi različne ljudi, Zbirajmo po programu, ki je prilagojen za vas, ne pa za drugs v soseski; mogoče celo pri Eskimih potemtakem bi zmrznili ali nasprotno zgoreli. In to se tudi dogaja tistim, ki niso izbrali svojega programa, ti ki so videli velike kupe denarja po programu zahoda, severa, vzhoda ali juga. Spomnite se dolarjev racmanovih očeh, ampak to se dogaja samo v Disney risankah, pa še to samo posameznikom kot recimo racmanu, ostali enostavno zmrznejo ali zgorijo.
Vsi ne moremo biti trgovci, direktorji, poslovneži zaradi besede denar. Kdo bo pa za nami umazanijo čistil, saj smo ekološka država, mogoče samo na jeziku, saj po tem takem je Slovenija muha enodnevnica.
Ko se je Slovenec nekoč v davnih časih pogosteje sprehajal po svetu, danes manj zaradi besede denar, je skoraj vsak izjavil, čudovita Kanada, Amerika, Švica ,a živet je prišel vseeno v to moralno pokvarjeno državo. Danes vsi, ki se vračajo domov pravijo, najlepše je doma, pa saj nekaj smo le vzljubili, besede najlepše je doma. Upam tudi, da se tega tudi zavedamo contro pravem pomenu. Dom,v katerem živimo v privatnem življenju, krojimo po našem okusu in naši mentalteti in okolju. Tako oblikujemo celotno državo Slovenijo. Potemtakem najbolje pozna brlog naš medved in ne s severnega tečaja,saj bi ga težko prilagodili našim razmeram.
Slovenija je prilagojena za Slovence tako, da lahko uporabljamo le naše programe, ki so vstavljeni že ob rojstvu v posameznika, samo vključiti jih je treba.
Ko bodo tujci gledali naše računalniške programe bodo ugotovili,da so nekaj svojega in nekaj novega za novo tisočletje. Slovenci, bodite pogumni in vključite se, da bo vsaka lučka drugačne barve naredila mozaik na ekranu računalnika in dejansko v Sloveniji in svetu.
Pomlad prihaja. Sejmo, da pride po poletju čas žetve,ki pomeni radost in veselje za dušo in telo.AVTOR: STANISLAV VALENTINČIČ KEKEC.

Nome di Servizio

Questo è un paragrafo. Fai clic su "Modifica testo" o fai doppio clic sulla casella di testo per modificare il contenuto e assicurati di aggiungere tutte le informazioni pertinenti che desideri condividere con i tuoi visitatori.

Nome di Servizio

Questo è un paragrafo. Fai clic su "Modifica testo" o fai doppio clic sulla casella di testo per modificare il contenuto e assicurati di aggiungere tutte le informazioni pertinenti che desideri condividere con i tuoi visitatori.

bottom of page