top of page

Človek, narava in družbene vrednote

Public·5 Skupina

Podjetjem na voljo spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti


24UR.com

STA, K.H. / 20.06.2023


Slovenski podjetniški sklad je za zagonska in hitro rastoča podjetja ter druga inovativna mikro, mala in srednje velika podjetja razvil tako imenovan pripomoček ESG – napredno spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti. Podjetjem omogoča, da prepoznajo morebitna okoljska, družbena in upravljavska tveganja svojega poslovanja.

Prepoznavanje in vključevanje okoljskih, družbenih in upravljavskih standardov (dejavnikov ESG) v svoje poslovne procese lahko podjetju pomaga pri pridobivanju novih investitorjev, kupcev ali poslovnih partnerjev, so prepričani na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.


ESG – okolje, družba in upravljanjeFOTO: Shutterstock


Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so investitorji tveganega kapitala in velika podjetja v vlogi kupcev ali poslovnih partnerjev čedalje bolj naklonjeni sodelovanju in povezovanju s tistimi podjetji, ki pri svojem poslovanju upoštevajo širše okoljske, družbene in upravljavske dejavnike.


"Obenem vpliva tudi na zmanjšanje stroškov proizvodnje ali druge stroške poslovanja, s čimer posledično poveča prihodke ter privablja visoko usposobljene kadre, saj so mlade generacije bolj naklonjene delu v trajnostno osveščenih in odgovornih podjetjih," so še dodali na ministrstvu.


Spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti malih in srednje velikih podjetij je na voljo na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada. Tam se lahko v orodje registrirajo, izpolnijo vprašalnik s 30 kratkimi vprašanji, nato pa na svoj e-mail naslov prejmejo avtomatsko generirano poročilo, ki vsebuje oceno njihove trajnostne usmerjenosti in priporočila za izboljšave.
Humanitarno društvo StanislaV
STANISLAV VALENTINČIČ

About

Dobrodošli v skupini! Lahko se povežete z drugimi člani, pre...
bottom of page